Bu Blogda Ara

27 Aralık 2017 Çarşamba

maharet dostu bulmak, dost olmak en büyük başarı

Size iyi gelen insanları bırakmayın...
Adı mühim değil, gönlüyle müsemma, şefkatiyle müstesna, nadide insanlardır onlar.
Az bulunur, çok aranır...


Güldüğünde yüzünüzde güller açtıran, viranede olsanız da sarayda hissettiren, acıtmayan, yaralarınızı kanatmayan dost gülücüklü dost bakışlı iyilik timsalidir her biri. Ve hep gülümseten, adı bile aklınıza geldiğinde, huzur veren, sevgi kuşatan yârdır, yarendir size.

Sıkı sıkı sarıp sarmalayın onları cam kafeste saklar gibi, kucak açmasanız da kucaklar gibi. Sözleri değil gözleriyle konuşşun, yanında olmasanız da yanındaymış gibi, var olsun, kırmasın gücenmesin diye incitmemeye çalışşın, bırakın izin verin, hiç korkmadan, yüreğinizde yer alsın. Ki hep var olsun, bitmesin, tükenmesin, eskimesin eskitmesin...

Şifa veren bir suyu tükenmesin diye azar azar içer gibi.Kırılıp dağılmasından korktuğunuz kristal bir bardak gibi. En nadide kokulu çiçeği koklayıp kurumasından çekinircesine, çıkarmayın hayatınızdan. Her daim var olsunlar, her daim yanınızda olsunlar diye.

Konuşmasanız da sizi dinleyen, söylemeseniz de anlayan, gözleri ve dili sizi konuşan, vermeseniz de karşılık beklemeyen, çıkarsız, saf ve duru seven biri varsa hayatınızda en büyük servet sizin.

Hayata karşı dik durabilmek için böyle biri olsun her daim yaşamınızda.

Zira en güçlü insan; sevilen ve sevmesini , kadri ve kıymeti bilen ve bilinen insan...

Dostu bulmak maharet, dostun ta kendisi olabilmek en büyük başarı gerçekten...



.


ferkul
2 aralık2017
17:55

Hiç yorum yok: