Bu Blogda Ara

18 Ağustos 2020 Salı

vardır.

 

Kimseye yan baktın deme, yan bakışın da bir ters dönüşü vardır.
Yoluna taş koyduğundan, düştüğünü sanma, taşın da varlığının bir sebebi vardır.

Üzdün, yıktın, parçaladın deme. Her parçanın bir bütünü, her gözyaşının bir incisi vardır. Yağmurdan sonra dirilir toprak, fırtınadan sonra çıkar gökkuşağı. Umutsuzluktan doğar mutluluk, kıştan sonra bahar, mutlaka vardır.

Sesi söze dökmenin ne anlamı var. Kalabalığın içinde kabalık vardır. Dur ve bekle; Sen söylemesen de sözlerin en iyisini söyleyen , dağı taşa çeviren vardır.

Üşüdüm deme. Önce üşütüp sonra güneşi ateşe çeviren vardır. Korktum deme, sığınacak kolsuz bacaksız sarıp sarmalayan bir Rahman vardır.

İntikam nedir, bilme. İndirdikten sonra çıkaran bir Rabbin vardır. Sitemin, arzın, duan, şikayetin, sızlanışın, rızan yalnız 'O'na. Yalnız 'O'ndan gelene teslimiyetin vardır.

Susuyorum diye dilim làl sanma, lâl 'i gülzâr eden bir sabır vardır. Sabırdan sonrası tahammül. Sınırını belirleyen, set çekip duvar koyan, sonra hepsini birden yere göğe saçan vardır.

Yaşadığımı kötülemem, hayrı hasenâtı içinde elbette bir nimet vardır. Sevdim, de ne oldu demem. Sevgiyi göze ve gönüle koyanın bir bildiği vardır.

Mercana inci demem, inciyi mercandan çıkaran vardır.

Ne söylerim ne dinlerim, ne beklerim ne dilerim. Söylemesem de işiten, duymasam da duyduran, ruhu inşirâhla süsleyen bir Rabbîm vardır.

............................................

ferkul

38 temmuz 2020
11.56

Hiç yorum yok: