Bu Blogda Ara

5 Temmuz 2022 Salı

Yeni, yeni, yeniden...

 Yeni bir diziye başlayabilirim,  bir kitaba veya. Şöyle aşk dolu, hüzün ve sevgiden söz eden mısralar da okuyabilirim, macera ve korku dolu bir aksiyon da . Kerime Nadir de olabilir , Oğuz Atay da .  Hattâ  yeni bir yazıya da başlayabilirim, ilk cümlesi  'özlemek'  de olabilir , sevmenin  'acı gri' rengi de,  sonrası hep  ihanet değil mi zaten. İlkinin sonunun  ne önemi var.?


Tam da şu an, ortasında değil miyiz yaşamanın..?


Adını , yerini yurdunu bilmediğim,  rastgele, bir uzun yolculuğa da çıkabilirim meselâ, kendimi ve dünü unutabilirim.  Günler boyu  kasvetle evden çıkmayabilirim de.


Hiç birini yapmayıp uzatıp ayaklarımı balkonda ufka da bakabilirim uzun uzun. Şöyle şekersizinden bir milyon çay da içebilir, şekeri boca edip bir kahvenin köpüğüne , sevdâlardan ve hüzünden  dem de vurabilirim.


Bir gülü koklayıp, bir menekşe kokusuna şiir yazabilirim. Ya da koparıp da dalından iğde çiçeklerini, kurutabilirim en sevdiğim defterimin arasında. 


Nefes almayı unutabilirim meselâ . Aynadaki yüze gülümsemeyi de.  Ya da derinden bir oh'la içime çekebilirim de dünyayı.  Şöyle en sıcağından ve tükenmeyeninden gülümseyebilirim de iyi ya da en kötü,  en olmayacak olanı oldurana, tevekkülle.


Uzun yürüyüşler yapabilirim akşamüstleri, kaldırım taşlarını sayabilir, köşedeki ayakkabıcı amcaya, selâm vermeyebilirim.  Simitçi çocuğa el sallayıp,  dondurmacıyı es geçebilirim.


Erkenden uyanabilirim gün doğumlarında ànı ve yaşamı bir yudum su içer gibi, ağırlaştırabilirim. Dilersem hiç saati umursamadan gün boyu uyuyabilirim de  içimden geçsin gitsin, unutulsun  diye birileri.


Sevebilirim de iliklerime kadar yağmurda ıslanır gibi

Vazgeçebilirim de hiç vazgeçmem sandıklarımdan.


Uslanmaz bir deli gönüle de sahip olabirim, aynı hatayı bile bile bin kez döndürebilirim de dünya sahnesinde.


Öyle ya da böyle, aynadaki yüz, ben-im.


Bu hayat benim...!


.............................................


ferkul


29 haziran 2022

22.43

Hiç yorum yok: