Bu Blogda Ara

28 Ekim 2019 Pazartesi

nokta




Bir noktanın virgülden daha önemli ve ağır olduğunu biliyor muydunuz? Nokta tek başına hükümrândır, harflere ve cümlelere hatta hecelere rest çeker bazen. Öylece, tek başına anlamlıdır, sükûnetiyle doldurur boş bir sayfayı bile. 

Ardına takmadan çoğalmışlığı, azıyla yetinir, varlığıyla konuşturur, susturur, hatta sonlandırır bir çok şeyi. Nasıl ki, ilk olmak önemlidir hayatta, nokta da sonu bulmasıyla mucizedir, yolların en uç noktasında durmakla da muhteşemdir. Uçta olmak nedir , bilir misiniz? 


Sade ve sessiz olduğuna bakmayın, varlığıyla konuşur, duruşuyla sözlüdür. Kendine yeter, dünya alem küsse de, hece hece bölünse de dört bir parçaya kelimeler, sırtını dönse de sayfalara; kendisiyle barışıktır. 


Öyle ' nokta gibi durma ' deyip küçümsemeyin, sabrını ve tahammülünü sonsuz sanmayın, gün olur, gücüne ve azmine şaşar kalırsınız. Yapabilecekleri sınırsızdır, ardında kelime ve hecelere bölünmüş bir orduyla dolaşır zîra, silahı sevgidir, sükûnettir. Gün gelir virgül de, çizgi de, rakam da, ünlem de hatta, önünde dize gelir. Gelmese de mühim değildir. Aslolan varlığıdır, yetinilmesi gereklidir ve önemidir.


Virgül olup sıralanmaktansa nokta olmayı tercih ederim...



Ya siz?


.


ferkul


19 ekim2019
01.30

Hiç yorum yok: