Bu Blogda Ara

27 Şubat 2020 Perşembe

yüreği güzel insanları sevin



Yüzü değil, yüreği güzel insanları sevin azizim.
Yüreği güzel insanları...



Dokunmadan kokusu gelsin buram buram, uzanmadan elleri. Varlığıyla kuşatsın, güç versin yorgun yüreğe, ümit olsun zemheriye. Yıldız olsun aydınlatsın geceyi, güneş olup beyaz bir buluta yaslandırsın başınızı. Bahar olsun kuşatsın gönlünüzü. 


Dostsa da , kardeşse de, yârse de, yârense de, çiçek açtırsın bahçenize, gül sunsun diken değil. Uçsuz bucaksız bir gökyüzü versin her cümlesi, konuşmadan anlasın, söylemeden dinlesin. Ve o küçük çocuğu tutsun çıkarsın içinizden, kahkahaları inletsin yeri göğü, rengârenk balonlar uçursun yüzünüzde.

Sözü değil bakışıyla bile inciten, merhametten ve sizden bir nasip almamış insanları görün artık azizim. Görüp de bakmadan, geçip gidin. Farzedin, bir yağmur damlasıydı toprağa konup da yeşertemeden gökyüzünde, kurudu. Ne çok yağmurlar güneşe yenilip gökkuşağıyla yok oldu. Hiç mi bulut görmediniz, görüp de çizip silmediniz ?


Yüreği saydam insanları sevin, yüreği camdan insanlardan feyz alın. Almaktansa vermeyi bilenleri katın kâğıttan gemilerinize, yüzdürün!... Deniz aynı deniz nasıl olsa, dalga aynı dalga. Sizdense korkmayınız, esen rüzgâra aldırmayınız. Tufansız, fırtınasız, savaşsız durulsun artık mavide gözleriniz. 

Dişinizle, tırnağınızla, kana kana kazarak bir dağı,hakettiniz siz zirveyi. Vermeyin artık, alın!...

Özü sözü yüreğiyle bir, kelâmı güzel, incitmekten korkar gibi bir karıncayı, kırmaktan imtinâ eder gibi bir zeytin dalını, kelimeleri özenle seçip dilini şefkâtten yana kullananları, yüreği de dilinden özel insanları seçin, oturtun gönül tahtınıza, hiç kalkmasın yerinden.


Yüreği güzel insanları sevin azizim, yüreği güzel insanları...



.........................

ferkul

26 şubat 2020
02.40

Hiç yorum yok: