Bu Blogda Ara

19 Kasım 2023 Pazar

Hal-i pür melâlimiz

 Çocuklarınıza merhâmeti  öğretin, kızmanın, sinirlenmenin, haklı olmanın bile, başkasına zarar vermek , can acıtmak, kan dökmek , bağırıp çağırarak, yakıp yıkmak,  olmadığını. 


Sevmeyi öğretin, bir çiçeğe dokunmayı, güne ve güneşe gülümsemeyi, insan olmanın yolunun sadece sevmekten, şefkâtten ibaret olduğunu. Vurarak, kırarak, parçalayarak, zorbalıkla, ruhunu ve bedenini yok ederek, sevilmeyeceğini.  


Sevilmenin asâletini, gösterin çocuklarınıza. Asil bir duruş sergileyerek.  Her hareketinizle, bakışınızla bile,  yüreğine dokunun sevgiyle.  Görsünler, ağırlığıyla, sözüyle, söylenmemişiyle de, toplum içinde huzuru temsil etmeyi.


Çocuklarınıza gerçek  "insan",  olmayı öğretin. Mazlûm da olsa, ne yaşarsa yaşasın bir koruyanı olduğunu, son sözü söyleyenin ''O" olduğunu,  her davranışın, yaprağın bile kımıldamadıyışının hikmeti ve sebebi olduğunu,  teslîmiyeti, tevekkülü ve duâ 'nın gücünü.


Gerçek kazananın eninde sonunda, yürekten bir parça merhâmet  ve şefkâtle,  duayla, sevgiyle zırh kuşanan kalpler  olduğunu, öğretin çocuklarınıza.


Ki, bu mezâlimlik bitsin. Bu vahşet, tükensin.   Kötülükten ve zulümden, ibâret olmasın Dünya...


Öğretin, öğrenelim...


                ............................................................


                                                              "ferkul "

                                                          16 Ekim 2023

                                                                   19.00

Hiç yorum yok: